poniedziałek, 14 października 2013

Śledzik lubi pływać!

Dzisiaj na śniadanie zrobiłam śledzie z cebulą i grzybami marynowanymi.


Czego potrzebujemy:

opakowanie śledzi - ja użyłam matiasów
marynowane kozaki
pół dużej cebuli
oliwa/olej

PRZEPIS:

Śledzie pokroiłam w "kostkę" 2cm na około 2cm. dodałam do nich marynowane grzyby i posiekaną w piórka cebulę. Całość zalałam oliwą i olejem, a także dodałam trochę marynaty z grzybów. Pozostawiłam je na noc w lodówce, żeby smaki się wymieszały.

* wpis sponsorowany! Kozaki dostałyśmy od jednego z naszych wspaniałych instytutowych wykładowców. Bajecznie komponują się ze śledzikiem, ale także wyśmienicie pasowały do grzybów z kaszą pęczak, których mogliście spróbować na drugiej edycji Żarłostacji :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz