środa, 31 lipca 2013

Grube domowe frytki z karkówką

Jak wszyscy już pewnie wiecie, jestem na diecie bogatej w majonez, bo po prostu go uwielbiam, a od kilku dni go nie jadłam no i wczoraj już nie wytrzymałam. Trzeba było coś z tym zrobić!


Nie jest to dobry obiad na gorące letnie dni, ponieważ powinno się unikać tłustego, kalorycznego jedzenia, jednak ponieważ nie potrafię sobie odmówić tego, na co mam ochotę.

Przyprawy to: pieprz, ostra i słodka papryka, trochę soli, czosnku, oliwa. 
Z tych przypraw zrobiłam marynatę.

Karkówkę należy pokroić w plastry, obtoczyć w marynacie, zostawić na noc. Piec w temperaturze 200 stopni (170 z termoobiegiem) przez około 25 minut. Mięso jest kruchutkie, ale nie jest wysuszone.
Świetnie smakuje w towarzystwie grubych frytek, posypanych kolorowym pieprzem. Całość podałam z sosem majonezowo ketchupowym :) oczywiście Winiary majonez i ketchup Pudliszki pikantny - to jedyne firmy, z których ten miks smakuje idealnie, bo próbowałam już różnych i nigdy to nie było TO.

NIE, NIE REKLAMUJĘ TYCH FIRM. POLECAM Z DOBREGO SERCA ;)

Od jutra zdrowo :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz