środa, 18 kwietnia 2012

Carbonara





Natka pietruszki dla przystrojenia i wypełnienia smaku, czosnek, pieczarki
lub kurki, kiełbasa lub boczek, serek topiony kremowy lub z dodatkiem ziół
albo szynki i śmietana 30% :)

Smażymy pieczarki lekko osolone na maśle, następnie podsmażamy kiełbasę lub boczek, możemy także podsmażyć cebulę. Wszystkie dodatki odstawiamy na bok. Na patelnię wlewamy śmietanę i rozpuszczamy w niej serek topiony cały. Doprawiamy pieprzem. Gdy serek się rozpuści wrzucamy do sosu dodatki i ugotowany makaron i mieszamy. Na talerzu podajemy carbonarę ozdobioną natką pietruszki oraz czosnkiem posiekanym na niezbyt małe kawałki. Smacznego :)

Czas - 20 min gotowanie makaronu i około 15/20min na podsmażanie
i przygotowanie sosu:)

3 komentarze: